blank
logo
blank
 
blankblank blank blank blank blank
 
KLUBB: blank
 
NESTE 7 I KALENDEREN : blank
 
 

blank

 
Tirsdager
Litteratur pÅ BLÅ
kl. 18:45
Kr. 30,-
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

LPB ble startet i 2007 da Oslo manglet et fritt og engasjerende rom for litteratur.

Hver tirsdag klokken 19 inviterer vi til debatter, samtaler og intervjuer på Blå ved Akerselva i Oslo.

Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene. I kjernen av Litteratur på Blå ligger et ønske om å skape et rom for den frie litterære samtalen.

CC: 30,-

Vi mottar støtte fra Fritt Ord, Norsk Kulturråd og Oslo Bystyre.

Tirsdag 16.2 klokken 19:00
Litteratur på Blå presenterer Kristin Berget – Om diktning, begjær og overskridelse.
Kristin Berget har med utgivelsene Loosing Louise (2007) og Der Ganze Weg (2009) markert seg som en dristig og djerv forfatter i samtidslitteraturen. Hun går inn i det poetiske landskapet med en skrivemåte som åpner for smertelige, urovekkende, vakre og innsiktsfulle tekster. Litteratur på Blå inviterer til samtale med Berget om forfatterskapet hennes, med vekt på begjær, overskridelse og det hellige.
Intervjuer: Jens Wabø

Tirsdag 23.03 VINTERFERIE

Tirsdag 02.03

Litteratur på Blå i samarbeid med Bøygen: RHIZOM
Litteratur på Blå og Bøygen inviterer til slippfest for Bøygens første nummer av året. Det overordnede tema for utgaven er RHIZOM, i teoretikerne Deleuze og Guattaris betydning av begrepet. Et rhizom som et uhierarkisk virrvarr av struktur, der berøringspunkter og sammenhenger går på kryss og tvers og alt er en potensiell del av noe annet i en uendelig immanens. I litteraturteorien åpner dette blant annet for at et verk er mye mer enn et verk, og at det henger sammen med mye mer enn litteratur.

Program for kvelden kommer snart!

Tirsdag 9 mars.klokken 19.00
Litteratur på Blå og Ladyfest presenterer: Isabelle Eberhardt – nomaden, forfatteren og legenden.

Litteratur på Blå i samarbeid med Ladyfest inviterer til en litterær festaften viet forfatteren og journalisten Isabelle Eberhardt (1877-1904). Eberhardt regnes som den første kvinnelige krigsreporteren. Hun kledde seg som en arabisk mann og skrev under pseudonymet Mahmoud Saadi for slik å få innpass i ulike miljøer. På tross av at hun var en levende legende er hun lite kjent i Norge. Eberhardt var ørkendykkeren som druknet i ørkenen, men myten omkring henne lever den dag i dag.

Hvem var hun, Isabelle Eberhardt? Var hun anarkisten Eberhardt? Feministen Ebehardt? Eller romantikeren Eberhardt som drømte om det lykkelige Arabia? Hun skrev reiseskildringer, noveller, artikler og en uavsluttet roman. Står litteraturen like sterkt i forhold til det myteomspunnende livet hennes? Denne kvelden har vi invitert et knippe Eberhardt-eksperter for å bli bedre kjent med kvinnen, forfatteren og de mange sagnomsuste historiene om henne.

I panelet: Sigrid Briseid, idehistoriker og lektor som skrev sin Master i Idehistorie om Isabelle Eberhardt. Hun er også forfatteren bak utgivelsen Nomade var jeg – Biografi og tekstutvalg (2009)

Renate Thorbjørnsen er medieanalytiker i Retriever og medarrangør av Tekstallianse. Hun var redakør for tidskriftet Utflukt som viet et nummer til Isabelle Eberhardt i 2008.

Torunn Borge er forfatter og anmelder. Skrev boken Yrke, reporter - Fra Isabelle Eberhardt til Vera Sæter (1999), en antologi med kvinnelige reiseskribenter.

Fred Uno Ljosland Huvenes er kveldens ordstyrer. Han er litteraturviter og bokhandler som har skrevet masteroppgave med reiselitteratur som tema: Å tyde fotspor i het sand - sannhetssøken og forestillingen om det ukjente i Thorkild Hansens Det lykkelige Arabien - en dansk ekspedition 1761-67 (1962).

Tirsdag 16 mars kloknne 19:00
Jan Roar Leikvoll - Fiolinane.
Leikvoll kom i 2008 ut med debutromanen Eit vintereventyr, ei av dei dristigaste, vakraste og mest ubehagelege utgjevingane det året. Eit vintereventyr viste ein forfattar som virtuoust lot ein prosa gjennomsyra av det fælslege verte oppløfta til poesi gjennom eit formspråk av ei anna verd. Fiolinane er Leikvolls andre roman, og han arbeider også i denne i spenninga mellom det vonde og det vakre.

I samband med at Samlaget gir ut Fiolinane, er det ei stor glede for Litteratur på Blå å kunne invitere til intervju med ein av dei aller mest spennande unge forfattarane vi har. Leikvoll les frå den nye boka, og samtalar med Kyrre Matias Goksøyr.

 

Dørene åpner kl. 1850 Billetter: 30 kr i døra

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Link: www.litteraturpabla.no
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bookmark and Share  
 

Onsdag 10.mars

 

The Future Of...Pop/Rock: Tuba Tuba, Radio Loop og Timeless Timemachine

Vertskap:CCTV

    -------------------------------------------

Fredag 12.mars

 

oslo screen festival: center of the universe, filmvisning mm.

    -------------------------------------------

Fredag 12.mars

 

klubb raggabalder riddim rebels med joddski & steigen

    -------------------------------------------

Lørdag 13.mars

 

side brok - ekte menn

supp.: cuckoo

    -------------------------------------------

Lørdag 13.mars

 

Klubb full pupp 3År! pres.: tensnake -live (DE) + dj prins thomas - releaseparty

    -------------------------------------------

Søndag 14.mars

 

Frank znort quartet

    -------------------------------------------
Mandag 15.mars  

spoontrain & BLÅ pres.: the antlers (US) + support: SLEEP PARTY PEOPLE (dk)

    -------------------------------------------
   
 
  blank